Så etter snøballene var ferdig reiste vi på butikken og kjøpte egg så vi fikk laget snickerskake også. Farlig godt om jeg får si det selv.
Til bunnen trenger du:
6 eggehvitter
5 dl sukker
1 pk ritzkjeks
ca 250 gram salte peanøtter
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Til sjokoladeglasuren trenger du:
6 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 gram sukker
100 gram smør
100 gram lys kokesjokolade
- Lag marengs (av eggehvitter og sukker).
- Knus ritzkjeksen og hakk peanøttene og tilsett dette i den ferdige marengsen.
- Rør inn vaniljesukkeret og bakepulveret.
- Ha røra i ei langpanne eller springform. (Anbefaler lita langpanne, da den blir litt flatere og lettere å håntere da)
- Sett røra i ovnen og la den stå på 180 grader i ca 25 minutter.
Når marengsrøra nærmer seg slutten på steketiden så kan du begynne å forberede sjokoladeglasuren.
- Ha eggeplommene, fløta og sukkeret i en kjele og rør om.
- La det begynne å ryke og koke opp, så trekker du kjelen av plata.
- Tilsett smør og sjokolade i biter og la det smelte mens du rører det inn i den varme blandingen.
- Når glasuren har kjølt seg ned så kan den helles over kaka.
Når glasuren er stivnet på kaka så er det bare å sette kniven i og forsyne seg med et deilig kakestykke!
Bilde av ferdig kake får dere ikke, for nå må jeg forte meg å legge ut innlegget slik at Madeleine får kommet seg på butikken og kjøpt ingredienser før det stenger.
Bilde kan jeg legge ut senere i kveld når kaka er kjølt ned helt og mest sannsynlig allerede fortært!
Ha en super lørdag!
Bilde av ferdig kake får dere ikke, for nå må jeg forte meg å legge ut innlegget slik at Madeleine får kommet seg på butikken og kjøpt ingredienser før det stenger.
Bilde kan jeg legge ut senere i kveld når kaka er kjølt ned helt og mest sannsynlig allerede fortært!
Ha en super lørdag!
holdet på med kaka nå:-D gleder meg til å teste den. takk bellamor<3
SvarSlettmadde