lørdag 12. januar 2013

Only in the United States of America...

På nettet fant jeg denne artikkelen.

Jeg blir oppgitt, men langt fra overrasket.

Saken omhandler nemlig en gruppe foreldre i USA som saksøkte Nutella på grunn av misvisende informasjon. De hadde blitt lurt av reklamen for produktet til å tro at sjokoladepålegget, som nutella jo er, var sunt.
I reklamen ble det nemlig sagt at nutella ville gi barna en god start på dagen, og gi dem en "smakfull og balansert frokost".
Det som ikke ble nevnt i reklamen var at for å få en sunn, balansert og god frokost så bør man i tillegg til nutellaen spise grovt brød og frukt, og drikke et næringsrikt drikke ved siden. Det ble heller ikke nevnt at nutellaen inneholder 55% sukker, og at èn porsjon inneholder rundt 200 kalorier (!!).

Foreldrene fikk selvfølgelig medhold i saken, og de fikk svimlende 14,3 millioner kroner fordelt mellom seg fordi de ble lurt.

Selv undres jeg hvordan den første av disse foreldrene fikk opp øynene og innså at det ikke er sunt å servere barnet sjokolade til frokost?
Og jeg lurer også på hva i huleste som får noen til å saksøke et firma for noe som i utgangspunktet er så åpenlyst.
Alle vet at sjokolade ikke er sunt. Alle vet at frokosten bør være variert og ikke basert på sukker.
Alle vet at grovbrød, frukt og grønt, og andre ting som tilfører kroppen vitaminer og mineraler er det er barn trenger for å få en god start på dagen. Alle vet, alle vet...

Nåja. Åpenbart ikke alle.

Hva trodde de egentlig at sjokoladepålegget var laget av?





Her er det forøvrig en bittelitt sunnere variant av sjokoladepålegg om du ønsker å lage det selv.

Vel bekomme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En kommentar er alltid hyggelig! =)