søndag 16. desember 2012

Tenn tre lys...

I dag er det allerede tredje søndag i advent, og Aurora og jeg tente tre lys etter frokost. Og med tenning av lys så følger det alltid med sang.
Jeg har alltid hatt sansen for "Tenn lys". Den ble skrevet av Eyvind Skeie og Sigvald Tveit for julekalenderen "Portveien 2". (Dette visste jeg ikke før akkurat nå faktisk - man lærer så lenge man lever!)Jeg har alltid likt sangen fordi den ikke har et superkristent innhold, men heller fokuserer på rettferd og frihet, og på de som ikke har det like godt som oss.
Det er "Tenn lys" de synger i barnehagen også, så jentungen kan den godt. Og når hun gidder så er hun faktisk ganske flink til å synge også!




"Tenn lys,
tre lys skal flamme for alle som må sloss.
For rettferd og for frihet. De trenger hjelp av oss.
Må ingen miste motet før alle folk er ett.
Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett."



Da vi var ferdige med å synge så kom selvfølgelig spørsmålet om hva teksten egentlig betyr, og da måtte mor forklare.
Forklare og fortelle om barna og voksne andre steder i verden som ikke har det like godt som oss. Fortelle om de som er nødt til å vokse opp et sted der det er krig, og der de ikke har råd til nye klær og mat hver eneste dag. Det meste gikk greit å forstå, men da jeg fortalte at det ikke engang er alle barn som har en mamma og pappa så ble det litt mye å tenke på. Da trengte den lille tuppa mi en god kos av mammaen sin.

For det er rart hvilke verdier de små har, det er så vanskelig å huske på noen ganger, men lett å gjennomskue om man bare ser litt bedre etter.
For en 4 åring, så er det ikke så viktig med alle lekene. Det er ikke så viktig å ha fine klær.

Det som er viktig, det er at mamma og pappa er der og er glad i en.

Barn er til tider vanskelige. de kan være vrange, sure og de kan trasse. Men èn ting er sikkert, de har en ting til felles alle sammen, og det er behovet for nærhet og kjærlighet.

Min lille store jente, da hun enda bare var bittelille. <3
Vårt første møte...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En kommentar er alltid hyggelig! =)