lørdag 10. november 2012

Oi! 12 uker


Plutselig strammet magen min seg i dag og jeg kjente etter.
Og nå kan jeg faktisk kjenne at det er noe inni der. Det har jeg ikke tenkt over før nå!
Ca tre fingerbredder under navlen er det hardt og en liten "appelsin" inni magen. Morsomt!

Nådde uke 12 i går da. En milepæl for de fleste gravide. Og som sist uke så bruker jeg babyverden for det det er verdt, og klipper og limer litt informasjon fra deres side. ;o)





"OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 10 uker gammelt, og mange regner dette tidspunktet som en milepæl. De fleste spontanaborter skjer i løpet av de 12 første ukene av svangerskapet, og fra nå av er spontanaborter mindre vanlige. Årsaken er at fosterets organer nå er ferdig dannet, og det er som regel feildannelser som ender i tidlig spontanabort.

Det lille fosteret ligner stadig mer på et lite menneskebarn, selv om det ikke er mange centimeter langt. Ansiktet har øyne, nese og munn og nå formes også strupen og stemmebåndene.

Leveren begynner å skille ut galle, som lages i den ferdig formede galleblæren. Både skjoldbruskkjertelen og bukspyttkjertelen er ferdig formet, og bukspyttkjertelen begynner å produsere insulin. Det er fremdeles vanskelig å bestemme barnets kjønn ved ultralyd, men fosteret begynner å vise karakteristiske trekk i de ytre kjønnsorganene. Mye av bevegelsene til fosteret er reflekser, og det tynne hudlaget er veldig sensitivt."



Nå har også de fleste fått vite om det, det er bare et par tanter og onkler som gjenstår og 2 stk oldemødre.
Den ene oldemoren er i Spania så hun er ikke så lett å få tak i, men får vel bare ringe henne en dag. Den andre oldemoren skal vi besøke i morgen. Hun er gammel og litt sliten, men håper hun forstår at et nytt oldebarn er på vei og blir glad på våre vegne. Det blir hennes 15. eller 16. oldebarn! =)

God helg alle sammen! =)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En kommentar er alltid hyggelig! =)